Woning, appartement of handelszaak verkopen? Wij helpen u graag met de opmaak van het EPC en de andere keuringen die u nodig heeft.

Vanaf 01/01/2022 komen bij verkoop enkel nog EPC’s in aanmerking die zijn opgemaakt vanaf 01/01/2019.

Bij het te koop stellen moet er voldaan zijn aan de advertentieplicht, wat betekent dat bepaalde gegevens uit het EPC, zoals het adres of de code en het label of de energiescore, moeten vermeld worden in de advertentie.

Advertenties met de vermelding ‘EPC in opmaak’ of ‘EPC in aanvraag’ zijn niet toegelaten.

Waarom wordt deze regelgeving ingevoerd?

• Het EPC werd in 2019 grondig vernieuwd en uitgebreid met een label, waardevolle informatie en adviezen op maat van de woonst, een renovatiestappenplan, aandachtspunten en renovatietips. Bij woningen wordt bijkomend een prijsraming gegeven voor de ingrepen die nodig zijn om de woning in orde te stellen met de Energiedoelstellingen 2050. Ook zegt het EPC of de woning geschikt is voor de installatie van PV-installaties of een zonneboiler.

Te koop stellen

• Wie zijn woning te koop stelt, moet vanaf het te koop stellen beschikken over een EPC dat is opgemaakt vanaf 2019.
Sinds november 2008 heb ik de erkenning als energiedeskundige. Met duizenden opgemaakte EPC’s heb ik een enorme ervaring opgebouwd in EPC’s en weet ik waarop ik moet letten om een correct kengetal te bekomen voor uw woongelegenheid. Wij helpen u graag voor de opmaak van:

1. EPC appartement
2. EPC gesloten bebouwing
3. EPC half open bebouwing
4. EPC open bebouwing
5. EPC niet-residentiele eenheid (opp. <= 250 m²)
6. EPC niet-residentiele eenheid (opp. 251-500 m²)
7. EPC gemeenschappelijke delen (bij appartementsgebouwen met 2 of meer wooneenheden)

Te huur stellen in 2022

• Bij verhuur mogen EPC’s die werden opgemaakt vóór 2019 gebruikt worden als ze nog geldig zijn op het moment van de ondertekening van de huurovereenkomst. Een kopie van het EPC wordt aan de huurder overgemaakt