Alles over de nieuwe trend: Geïsoleerde serres

Het is de droom van veel mensen: een glazen serre met uitzicht op een prachtige tuin. Grote ramen, een prachtig dak en natuurlijk stevig materiaal. De glazen serre is én blijft razend populair. Niet gek, want een glazen serre heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan meer ruimte en natuurlijk meer licht in huis. Maar ook een hogere waarde van je huis. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een geïsoleerde serre. Maar wat zijn de voordelen van een geïsoleerde serre en waar moet je op letten?

Duurzaamheid

Denk je aan geïsoleerde serres, dan denk je natuurlijk aan isolatie. Een geïsoleerde serre beschikt over hoge isolatiewaardes en is daardoor duurzaam. Door hoogwaardige materialen te gebruiken en driedubbel glas (triple-glas) zijn geïsoleerde serres stevig en duurzaam. Hierdoor beschikt de glazen serre over een optimale regeling van temperaturen binnen het huis en de serre. Wie wil dat nu niet?

Voordelig voor je portemonnee

Serres met hoge isolatiewaardes zijn niet alleen voordelig voor het klimaat, maar vanwege de lage stook- en verbruikskosten ook nog eens voordelig voor uw portemonnee. Afgelopen jaren lag de focus steeds meer op energiebesparend wonen. Dit is nodig voor het klimaat. Met een geïsoleerde serre zet je daarom een mooie eerste stap naar een betere toekomst. Daarnaast is een serre voordeliger dan een aanbouw en krijgt u meer ruimte in huis.

Het hele jaar door genieten

Met een geïsoleerde serre geniet u het hele jaar door van extra woongenot. Een geïsoleerde serre zorgt namelijk voor een optimale temperatuur. Zo geniet je in warme maanden van een koele temperatuur in de serre en juist in de koudere maanden van een warme temperatuur. Heerlijk toch? Want hierdoor geniet je dus het hele jaar door van je glazen serre ongeacht het weer buiten.

Bron: bouwenwonen.net